Robbanásbiztos tokozású elektronikus rezgéskapcsolóElektronikus rezgéskapcsolók - A megbízható gépvédelem eszközei 

Forgó- vagy alternáló-gépek védelemének egyik hatásos módszere a berendezés által keltett rezgések figyelése, a túlzott mértékű, gépet, annak kapcsolódó berendezéseit és környezetét veszélyeztető rezgésszint kialakulásának megakadályozása. E feladat egyszerű, ugyanakkor megbízható megvalósítására szolgál az úgynevezett rezgéskapcsoló.

Bővebben...

A rezgéskapcsolók telepítése egyszerű, de - talán ebből fakadóan - nem mindig szakszerűRezgéskapcsolók - kiválasztás, telepítés, beállítás

A rezgéskapcsolók egyszerű szerkezeteknek tűnnek, telepítésük, beállításuk sem tartozik a bonyolult műszaki feladatok közé - gondolhatnánk. Azonban a megfelelő gépvédelem kialakításához ismerni kell a védendő gép rezgésjellemzőit, figyelembe kell venni üzemi viszonyait, melyek alapján kell kiválasztani az alkalmazásnak megfelelő rezgéskapcsolót, annak telepítési helyét, ügyelve a megfelelő rögzítésre és a helyes beállításra.

Bővebben...

A dugattyús kompresszorok védelme hatékonyabb kopogásdetektorok alkalmazásávalDugattyús gépek védeleme – új technológiájú kopogásfigyelőkkel

A dugattyús gépek egyes hibái meglehetősen gyorsan fejlődhetnek ki, bekövetkezésük további, súlyosabb károsodásokhoz vezethet. A dugattyús gépek olyan elemeinek védelmére mint a keresztfej, dugattyúrúd, valamint az ütésszerű igénybevételnek kitett szelepek, a hagyományos rezgéskapcsolók, rezgésérzékelők helyett kopogás-detektorokat célszerű alkalmazni.

Bővebben...